Wyszukaj produkt:

Gulasz z pardwy

Przepis Eveliny Åslund, przewodnika polowań na ptaki

(dla 3-4 osób)

1 ¼ szklanki grzybów kurek
1 cebula
Filety z piersi dwóch pardw
Masło
Sól i pieprz
Odrobina śmietany
Kilka owoców jałowca
Odrobina bulionu z dziczyzny
Opakowanie rukoli
Chleb kukurydziany 

Podsmażyć kurki i cebulę na maśle, doprawić solą i pieprzem. Pokroić mięso z piersi pardwy w małe kostki, lekko przyrumienić na maśle, a następnie doprawić pieprzem i solą. Dolać odrobinę śmietany, dodać rozgniecione owoce jałowca i odrobinę bulionu. Gulasz z pardwy jest gotowy do podania. 

Evelina Åslund podaje swój „Gulasz z pardwy” z rukolą i chlebem kukurydzianym.