Wyszukaj produkt:

Kochajmy lasy, a nie tylko polowania

Istnieje wiele rodzajów myśliwych i wiele różnych powodów, dla których ludzie wybierają się do lasów z naładowaną strzelbą. Podejście Fjällräven do polowań nie jest zbyt dramatyczne – tworzenie odzieży i ekwipunku łowieckiego jest dla nas bardzo naturalne, ponieważ my sami jesteśmy myśliwymi. 

Polowania nigdy nie stały jednak w centrum naszej działalności, ale były oczywistym elementem naszego wszechstronnego zainteresowania aktywnościami na świeżym powietrzu, w dzikich terenach i lasach wypełnionych florą i fauną. 

Przez cały rok spędzamy wiele czasu na świeżym powietrzu w różnych warunkach. Jesień to czas polowań, ale również czas zbierania jagód, wycieczek trekkingowych i grzybobrania. Kochamy wszystkie te aktywności. 

Z pewnością ma to również wpływ na nasze podejście do myślistwa. Chodzi nie tylko o to, aby z ambony patrzeć w pusty las i wyczekiwać zwierzyny, ale również doceniać wszystko to, co znajduje się wokół. Tropy, powietrze, jedzenie, rozmowy, wrażenia i inspiracje to 99% udanego polowania. Same oddane strzały to tylko jeden z aspektów polowań, w których bierzemy udział od lat. 

Jeśli chodzi o sprzęt, to gwarantujemy, że opieramy się na 55-letnim doświadczeniu w produkcji odzieży i rozwiązań łowieckich, które wyróżniają się wśród Twoich innych akcesoriów myśliwskich. 

Jesteśmy miłośnikami aktywności na świeżym powietrzu, a nasza znajomość namiotów, plecaków, materiałów, trekkingu, survivalu i wymagających warunków pozwoliła nam stworzyć kolekcję łowiecką, która jest wierna swoim skandynawskim korzeniom – oparta na tradycji, funkcjonalności, jakości i ekologii. 

To rodzaj świadomego polowania, które jest integralnym aspektem aktywności na świeżym powietrzu, a zarazem przedłużeniem wszystkich wartości, które wyznajemy: odpowiedzialności, świadomości, inspiracji, perspektywy i dostępności dla wszystkich. Wolności. I żywności!

Polowanie oznacza dobre odżywianie i naukę przyrządzania potraw z wykorzystaniem upolowanej zwierzyny. Tutaj zebraliśmy kilka przepisów na nasze ulubione potrawy, których szybko można się nauczyć, ale których opanowanie do perfekcji może zająć więcej czasu.  

Właśnie tak powinno być.